Skip to content

Related events

Drop in and make: Bayanihan paper dragonflies

Free artmaking activity for families

Image: Alwin Reamillo Bayanihan Hopping Spirit House commissioned by Urban Theatre Projects, 2015. Photo: Alwin Reamillo

Saturday 29 October 2016, 10am-11am

Duration 1 hour
Location: Entrance court
Free

Bayanihan Philippine Art Project launch

A celebration of Filipino art, dance and culture

Image: Alwin Reamillo Bayanihan Hopping Spirit House commissioned by Urban Theatre Projects, 2015. Photo: Alwin Reamillo

Saturday 29 October 2016, 12pm

Duration 3 hours
Location: Entrance court
Free

Habol ilonggo fashion parade

Celebrate the opening of ‘Passion and procession: art of the Philippines’

Saturday 24 June 2017, 3pm

Duration 1 hour
Location: Entrance court
Free

Auslan tour: Passion and procession

With Todd Wright for visitors who are deaf or hard of hearing

Image: Rodel Tapaya Adda Manok Mo, Pedro? 2015-16, Art Gallery of New South Wales © Rodel Tapaya

Sunday 25 June 2017, 1.30pm

Duration 1 hour
Location: Ticketing and information desk
Free, bookings recommended

ReCollection: Philippine textile

Hear from artist Alwin Reamillo

Image: Back-strap loom with section of blanket (owes) 1900s (detail), Art Gallery of New South Wales

Thursday 29 June 2017, 12pm

Duration 30 minutes
Location: Ticketing and information desk
Free

Access tour and workshop: Passion and procession

For adults with specific needs

Image: Creating art in an access workshop at the Gallery

Friday 21 July 2017, 11am

Duration 1 hour
Location: Ticketing and information desk
Free, bookings required

Harana poetry tours

Discover the art of the Philippines through performance poetry

Image: Eunice Andrada

Saturdays 2pm
5-26 August 2017

Duration 45 minutes
Location: Ticketing and information desk
Charges apply

ReCollection: Rodel Tapaya

Hear from curator Matt Cox

Image: Rodel Tapaya Adda Manok Mo, Pedro? (detail), Art Gallery of New South Wales © Rodel Tapaya

Thursday 31 August 2017, 12pm

Duration 30 minutes
Location: Ticketing and information desk
Free

Kids workshop: Making masks

School holiday activity for children aged 5-8

Monday 25 September 2017, 10.30am

Duration 1 hour, 30 minutes
Location: Art Gallery Society (members lounge)
Charges apply

Kids workshop: It’s a masquerade

School holiday activity for children aged 9-12

Monday 25 September 2017, 1pm

Duration 1 hour, 30 minutes
Location: Art Gallery Society (members lounge)
Charges apply

Drop in and make: Magical effigies

Free artist-led workshop for families with Marikit Santiago

Image: Marikit Santiago’s studio

Tuesday-Thursday 1.30-3.30pm
26-28 September 2017

Duration 2 hours
Location: Function space
Free

Drop in and make: Recycle, reshape, remake

Free artmaking activity for families

Daily 11am – 4pm
25-29 September 2017

Duration 5 hours
Location: Entrance court
Free

Tinikling performance and workshop

Learn this Filipino dance style

Image: Tinikling performer Victor Valdez

Wednesday 4 October 2017, 7.30pm

Duration 1 hour
Location: Entrance court
Free

Harana poetry tour redux

Returning for one night only

Image: Eunice Andrada

Wednesday 11 October 2017, 5.30pm

Duration 30 minutes
Location: Upper Asian gallery
Free

1970s Pinoy soul review

With DJ Rosano Martinez

Image: Rosano Martinez

Wednesdays 6pm
4-11 October 2017

Duration 45 minutes
Location: Entrance court
Free

Live music: Tagalog pop

Filipino pop music from the 1960s to now

Image: Gilda Pagaduan

Wednesday 11 October 2017, 7.30pm

Duration 1 hour
Location: Entrance court
Free

Performance lecture: Eisa Jocson

Gender, sexuality and the body in Filipino culture

Image: Eisa Jocson Macho dancer 2013. Photo: Giannina Ottiker

Sunday 15 October 2017, 11am

Duration 1 hour, 30 minutes
Location: Domain Theatre
Charges apply

Contemporary Filipino art with artist Caroline Garcia

In conversation with curator Paschal Berry

Image: Bhenji Ra and Caroline Garcia. Photo: Joshua Morris

Wednesday 18 October 2017, 6.30pm

Duration 30 minutes
Location: Entrance court
Free

Live music: Phil Ceberano

Hear from one of Australia's greatest guitarists

Image: Phil Ceberano

Wednesday 18 October 2017, 7.30pm

Duration 1 hour
Location: Entrance court
Free

Curator's talks: Passion and procession

Hear about the artists and the art

Image: Renato Habulan Andador 1 & 2 [Armature] 2014 (detail), on loan from Mr Edwin V Valencia

Wednesdays 5.30pm
4, 18, 25 October 2017

Duration 30 minutes
Location: Upper Asian gallery
Free

Make your own effigy

Free artist-led workshop with Marikit Santiago

Image: Marikit Santiago

Wednesdays 6-7.30pm
18-25 October 2017

Duration 1 hour, 30 minutes
Location: Function space
Free

Pinoy folk and experimental music

With Del Lumanta spinning the discs

Image: Del Lumanta

Wednesday 25 October 2017, 6pm

Duration 45 minutes
Location: Entrance court
Free

Live music: Various Asses

Experience bent trap rolls and percussive rhythms

Image: Various Asses

Wednesday 25 October 2017, 7.30pm

Duration 1 hour
Location: Entrance court
Free