Skip to content

Related events

Coming events

Korean-language guided tour: Heaven and earth in Chinese art

한국어 안내 관람: 타이빼이 국립 궁실 박물관의 보물품 전시“천 지”

Image: Qing dynasty 1644–1911 Meat-shaped stone, The National Palace Museum, Taipei. Photo © National Palace Museum, Taipei

Wednesdays 11am
6 February - 1 May 2019

Duration 1 hour
Location: Ticketing and information desk
Free with exhibition entry

Guided tour: Heaven and earth in Chinese art

Treasures from the National Palace Museum, Taipei

Image: Qing dynasty 1644–1911 Meat-shaped stone, The National Palace Museum, Taipei. Photo © National Palace Museum, Taipei

Daily 12pm
2 February – 5 May 2019
except Good Friday (19 April)

Duration 1 hour
Location: Lower Asian gallery
Free with exhibition entry

Cantonese-language guided tour: Heaven and earth in Chinese art

粵語導覽:天地人:國立故宮博物院珍寶展

Image: Qing dynasty 1644–1911 Meat-shaped stone, The National Palace Museum, Taipei. Photo © National Palace Museum, Taipei

Sundays 1pm
3 February - 5 May 2019

Duration 1 hour
Location: Ticketing and information desk
Free with exhibition entry

Mandarin-language guided tour: Heaven and earth in Chinese art

普通話導覽:天地人:國立故宮博物院珍寶展

Image: Qing dynasty 1644–1911 Meat-shaped stone, The National Palace Museum, Taipei. Photo © National Palace Museum, Taipei

Saturdays and Sundays 1pm
2 February - 5 May 2019

Duration 1 hour
Location: Ticketing and information desk
Free with exhibition entry

Past events

Lunar New Year lion dance

Traditional Chinese lion dancing and drumming

Saturday 2 February 2019, 11am

Duration 1 hour
Location: Entrance court
Free

VisAsia Hingyiu Mok Mandarin-language lecture 2019

2019年莫慶堯醫生VisAsia中文普通話講座

Image: 明 仇英 伏羲氏 冊/ 明 仇英 伏羲氏 冊。Ming dynasty 1368–1644, Qiu Ying (c1494–1552) Fuxi, leaf 1 from the album Orthodoxy of rule through the ages, The National Palace Museum, Taipei

Sunday 3 February 2019, 10.30am

Duration 2 hours
Location: Centenary Auditorium
Free

Lunar New Year lion dance at Art After Hours

Traditional Chinese lion dance and drumming

Wednesday 6 February 2019, 6pm

Duration 20 minutes
Location: Entrance court
Free

Traditional Chinese calligraphy demonstration

Ask for a handwritten auspicious phrase to take home

Wednesday 6 February 2019, 6pm

Duration 2 hours
Location: Cafe foyer
Free

Celebrity talks: Benjamin Law with Adam Liaw

On food, travel and art

Image: Adam Liaw

Wednesday 6 February 2019, 6.30pm

Duration 30 minutes
Location: Entrance court
Free

Live music: Sophie Koh

Pop music inspired by Chinese poetry

Image: Sophie Koh

Wednesday 6 February 2019, 7.30pm

Duration 1 hour
Location: Entrance court
Free

Live Chinese music: Meya Music Studio

Lunar New Year performances

Image: Performer from Meya Music Studio

Monday 4 February 2019, 11am & 12pm
Friday 8 February 2019, 11am & 12pm

Duration 30 minutes
Location: Lower Asian gallery
Free with exhibition entry

VisAsia Lunar New Year Dinner

Celebrate the Year of the Pig

Image: Cao Dianxiang Pigs c1990 (detail), Art Gallery of New South Wales © The Artist

Friday 8 February 2019, 6.30pm

Duration 4 hours, 30 minutes
Location: Entrance court
Charges apply

Traditional Chinese tea ceremony

With live Chinese music

Saturday 9 February 2019, 11am - 1pm

Duration 2 hours
Location: Entrance court
Free

Drop in and make: Paper pigs

Free artmaking activity for families

Sundays 3, 10 February 2019
11am - 3.30pm

Duration 4 hours, 30 minutes
Location: Entrance court
Free

Meet Caishen, god of prosperity

Lunar New Year celebration

Saturday 2 February 2019, 11am - 1pm
Sunday 10 February 2019, 11am - 1pm

Duration 2 hours
Location: Entrance court
Free

Traditional Chinese calligraphy workshop

Drop by and learn from master calligraphers

Sunday 10 February 2019, 1-3pm

Duration 2 hours
Location: Function space
Free