Skip to content

Viewing only:
Coming For kids events (view Calendar)

Film: Fantasia

Free film screening for kids

Image: Still from Fantasia (1940). Courtesy Walt Disney Company (Aust).

Sunday 21 September 2014, 10.30am

Duration 2 hours, 15 minutes
Location: Domain Theatre
Free

Drop in and draw: Grand Courts

Free artmaking activity for all ages

Sunday 21 September 2014, 11am-4pm

Duration 5 hours
Location: 19th c Australian art
Free

Drop in and make: Treasures, jewels and secrets

Free drop-in artmaking activity for children

Image: Sir Edward John Poynter The visit of the Queen of Sheba to King Solomon 1890 (detail)

Sunday 21 September 2014, 11am-4pm

Duration 5 hours
Location: Entrance court
Free

Spotlight: Art and your child

Why encourage a love of art?

Sunday 21 September 2014, 12pm

Duration 30 minutes
Location: Entrance court
Free

Performance: Interactive art

Free performance for kids

Sunday 21 September 2014, 11am & 1.30pm
Note: 11am performance Auslan interpreted

Duration 30 minutes
Location: Entrance court
Free

Artwork of the month: September 2014

Sir Edward Poynter 'The visit of the Queen of Sheba to King Solomon' (1890)

Sunday 21 September 2014, 2pm

Duration 30 minutes
Location: 19th c European art
Free

Performance: Face 2 Face

Free performance for kids

Sunday 21 September 2014, 2.30pm

Duration 30 minutes
Location: Entrance court
Free

Paint and create children's holiday workshop

Sessions for ages 3-13

Image: Phillip Barnes Anna Meares, Archibald Prize 2014 finalist

Tuesday 23 - Friday 26 September 2014
See listing for details

Location: Ticketing and information desk
Charges apply

Treasures, jewels and secrets

Free drop-in artmaking activity for children

Image: Sir Edward John Poynter The visit of the Queen of Sheba to King Solomon (detail) 1890

Monday 22 - Friday 26 September 2014
11am-4pm

Duration 5 hours
Location: Function space
Free

Face 2 Face

School holiday performance

Monday 22 - Friday 26 September 2014, 1.30pm

Duration 30 minutes
Location: Entrance court
Free

Sunday 28 September 2014, 2.30pm

Duration 30 minutes
Location: Entrance court
Free

Teenage drawing workshop: Drawing from paintings

For 13-17 year olds

Image: William Henry Margetson The sea hath its pearls 1897

Monday 29 September 2014, 10.30am

Duration 2 hours
Location: Art Gallery Society (members lounge)
Charges apply

Carnevale masks

Free drop-in artmaking activity for children

Image: Agostino Carracci Portrait of Giovanni Gabrielli, called 'Il Sivello’ c1599 (detail)

Monday 29 September - Friday 3 October 2014
11am-4pm

Duration 5 hours
Location: Function space
Free

Commedia dell’Arte

School holiday performance

Monday 29 September - Friday 3 October 2014, 1.30pm

Duration 30 minutes
Location: Entrance court
Free

Gallery Kids Sunday performance

Aditi and her rickshaw

Image: Bronwyn Vaughan

Sunday 12 October 2014, 2.30pm

Duration 30 minutes
Location: Entrance court
Free

Art Club: In the manner of the masters

For members’ children aged 9–12

Image: Samuel Palmer The lonely tower 1879 (detail)

Saturday 11, Sunday 12 October 2014
10.30am, 1pm, 3pm

Duration 2 hours
Location: Art Gallery Society (members lounge)
Charges apply

Kids Club: Colour my world

For members’ children aged 5–8

Saturday 11, Sunday 12 October 2014
10.30am, 1pm, 3pm

Duration 2 hours
Location: Art Gallery Society (members lounge)
Charges apply

Family art tours

School holiday fun with Jonathan Cooper

Image: Yinka Shonibare, MBE Alien toy painting (detail) 2011 © Yinka Shonibare, MBE

Wednesday 24 September, 1 October
Saturday 25 October 2014, 2.30pm

Duration 1 hour
Location: Art Gallery Society (members lounge)
Charges apply

Tours for tots 2014: Secret treasures

Fun art-making tours for 3-5 year olds

Tuesday 28 and Thursday 30 October 2014
Register by 10.15am for 10.30am start

Duration 1 hour
Location: Ticketing and information desk
Charges apply

Gallery Kids Sunday performance

On a far, far away mountain

Image: Bronwyn Vaughan

Sunday 9 November 2014, 2.30pm

Duration 30 minutes
Location: Entrance court
Free

Tours for tots 2014: Water

Fun art-making tours for 3-5 year olds

Tuesday 25 and Thursday 27 November 2014
Register by 10.15am for 10.30am start

Duration 1 hour
Location: Ticketing and information desk
Free

Sunday 14 September & 30 November 2014, 2.30pm

Duration 30 minutes
Location: Entrance court
Free

Sunday 31 August, 26 October, 14 December 2014, 2.30pm
31 August, 26 October are Auslan interpreted

Duration 30 minutes
Location: Entrance court
Free

Gallery Kids Sunday performance

Commedia dell'Arte

Image: Dennis Murphy

Sunday 28 December 2014, 2.30pm

Duration 30 minutes
Location: Entrance court
Free